Elephant village- Luang Prabang - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Michel Samehtini - WaarBenJij.nu Elephant village- Luang Prabang - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Michel Samehtini - WaarBenJij.nu

Elephant village- Luang Prabang

Door: tonenmichel2012

Blijf op de hoogte en volg Michel

03 April 2012 | Laos, Luang Prabang

Hey guys,
Hier weer effe een update vanaf gisteren. We hebben lekker uitgesalepn tot een uur of half 10, lekker een ontbijtje gedaan en bedacht dat we naar de watervallen wilde gaan. Zo gezegt ....zo (niet)gedaan. Om 11 uur een tuk tuk driver gesproken en zegde ons dat we om 12 uur konden gaan met 2 anderen mensen, oke prima doen we nog effe een tempel hier. Nou na dat uur wilde hij nog een 10 minuten. Oke maar neit meer... Nou hij heel de tijd heen en weer rijden in de straat waar we waren, op zoek naar meer klanten. we moesten betalen, dus we dachten na dat hij zegde we go...lets go dan. Nou dus niet weer het zelfde verhaal, het was inmiddels 12.30. We werden het zat, ton eruit ik eruit, geld terug. hoop gedoe we nemen een andere tuk tuk. Er stond er 1 met 3 meiden, nee deze zou echt gaan. Oke we go we go. Nou wat dacht je weer het zelfde verhaal, die meiden waren ook al een half uur bezich. We moesten betalen, maar wij waren er klaar mee net als die meiden. Pleur maar op!!! Met de ferry naar de overkant van de stad over de Mekong rivier, daar een beetje gelopen en een oude tempel gezien, super mooi uitzicht. Door naar een grot, was ook erg mooi. Ton ging een behoorlijk stuk mee met een gids. En ik....ik glij uit op mijn ellebogen. Schaafplekker natuurlijk en super dik, pijnlijk....auw.
Breng het er nog goed van af. Terug naar de ferry. We hebben de belangrijkste tempels gedaan, want die komen nu ons neus wel uit, maar deze waren ook mooi. Veel boedisten hier. We zijn lekker wat gaan eten en hebben kaarten voor het olifanten dorp gekocht een dagtrip als "mahoud".
Nog een afzakkertje genomen met 2 mensen uit Alkmaar die nu op reis zijn naar Vietnam, was gezellig.
Naar bed toe.

Vandaag 3 april om 7 uur wakker voor de dagtrip. Geen zin om om 06 uur aan de straat te gaan staan voor de processie, moet nu dus morgen...
Naar het oliefanten dorp. Leuk klein groepje van 8 mensen. We kregen korte instructies hoe je de olifant bestuurt, wel met hulp van je mahoud(olifanten driver)
Ik op mijn been staan en erop, ging goed, was een superleuke ervaring, Ook voor Ton die het geweldig vond.
Even een korte break bij het zwembad en een tripje per boot naar een van de grote watervallen hier, maar helaas deze was droog. toch effe leuk om een indruk te krijgen.
Terug naar de village en een lunch gehad.Eten was goed, en effe relaxed.
2e tour met de olifant was mooi, Ton op zijn kop ik in een mandje op zijn rug en wandelend door het water door het dorp terug, Geweldig leuk allemaal.
Terug in het dorp gewisselt van kleding, we gaan terug naar de rivier om te baden.
Ton en ik kregen 2 jonge olifanten die nog niet afgetraint waren, ze waren een beetje rebels....
Heel fijn dat mijn olifant de instructies niet opvolgde en bijna de afgrond instorte, de olifant van Ton dacht dat doe ik dan ook, dus dat ging niet vanzelf. Beetje paniek dus allemaal. Oke te water gegaan, mijn olifant ontspande te veel en poepte gelijk 4 grote voetvallen poep uit die tussen ton en mij bleven drijven.
En ze luisterde niet zo en gingen hun eigen ding doen, helemaal onderwater inclusief ton, die van mij ging alleen maar zitten. Lache was het, erg leuk, wij zijn meer gebaderd dan hun...
Een gewelig leuke dag dus. We zijn net terug.
Wat ook zo raar is is de "snel" weg...die is weg denk ik. steeds overal grond en steen, stukje asfalt enz.
De natuur is erg droog merken we, rond de rivieren is het groener dan daarbuiten. Veel mensen verbranden alles zodoende stikt het van de smog hier.
Verder hebben we het goed naar ons zin. Morgen avond proberen we de nachtbus te pakken naar Vientiane en dan door naar 4000 eilanden in zuid Laos. Ik denk dat het een 20 uur trip word...tja je moet soms budget keuzes maken, vliegen is duur.
What ever. Leuk dat jullie allemaal reageren en ons zo kunnen volgen. We zulen alvast wat zon en warmer toe sturen, het is namelijk erg warm.
Genieten jullie van de beginnende lente, pakken wij hier de blijvende hittegolf.

Groetjes ton en michel xx

• 03 April 2012 - 13:39

Ellen:

Erg jammer dat de olifant van ton kopje onder ging, had het jou meer gegund!!!!
    Ik zeg maar zo ,, Nou dat weer"

• 03 April 2012 - 18:14

Niko:

metons gaat het goet met julli ook
    groetjes.
    niko

• 04 April 2012 - 09:27

Peet:

Leuk mannen, dat jullie zo genieten , har heeft zich ooit door een olifant laten masseren, ,die schrok zich rot, toen dat beest, met zijn poot boven zijn buik stond, e nzijn slurf ondertussen hele andere olekken toucheerde, hij zei het later niit meer te doen, maar de 2,5 uur durende jungletocht door het water was zo gaaf!!. Geniet vanjullie reis naar de 4000 eilanden(belooft wee r heel spectaculair te worden, we zijn benieuwd, groeten
    har en Peet