Phnom Penh - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Michel Samehtini - WaarBenJij.nu Phnom Penh - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Michel Samehtini - WaarBenJij.nu

Phnom Penh

Door: tonenmichel2012

Blijf op de hoogte en volg Michel

12 April 2012 | Cambodja, Phnom-Penh

Goedemiddag allemaal,

We zijn inmiddels weer verkast naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Door dat het morgen Kmer nieuwjaar is , is het lastig een hotel/guesthouse te vinden in Sihanoukville. Dat betekent dat we hier verblijven tot dinsdag. We hebben dan de vlucht naar bangkok. Iedereen is opgetogen vanwege het nieuw jaar. We merken dat er kleine feestjes zijn, mensen gooien elkaar nat en bepoederen elkaar, grappig. We wachten het maar a of er wat gaat komen. We zitten in het water vieuw guesthouse. Een goed hotel zo op het eertse gezicht, balkon met uitzicht op de rivier. Centraal gelegen, proberen wel op zoek te gaan naar wat luxe met een zwembad voor de laatse 2 dagen. Dit ter compensatie dat we nu niet naar de kust kunnen. Wel balen, maar ja je moet het soms nemen zoals het komt. Er is genoeg te zien hier in de stad en eerlijk gezegt zijn we het reizen een beetje zat aan het worden.
Verder zie je hier de vreemste dingen, vanmorgen nog, krekels eten oke, maar gefrituurde vogeltjes en vogelspinnen.... Ik sla effe over, zeker na gisteravond!!!
Ook hier is het nog steeds heet te noemen, je komt liever niet in de volle zon, hoewel... de bus die we hadden had een te goede wekende airco, het was koud gewoon, maar er word geregelt gestopt. Om 7 uur de bus en om 8 uur na 5 stops een ontbijt van 30 minuten...tja dan gaat de ochtend snel he.
Ton ligt nu even op bed, was moe, ik ook trouwens het was weer half 1 naar bed en om 5 uur eruit voor de bus hierheen.
Siem reap vonden we erg leuk, veel te zien en te doen. De tijd is te kort hier om alles te bezoeken. Des te meer een reden om misschien nog eens terug te komen.
Hoewel het aller belangrijkste hebben we gezien en dat was Ankor Wat.
Cambodja is oprecht een geweldig leuk en aardig land. De smile van azie doet hier recht. Mensen lachen vriendelijk naar je, maken graag een praatje ef een grapje, heel relaxed allemaal. Als je na gaat dat sinds 1991 het land weer vrij is van oorlog en ellende. In begin jaren 70 heeft de rode Kmer hier veel moorden begaan, en genocide op de bevolking uitgeeofent. Het moet gruwelijk zijn. We willen naar de S21 museum en de killing fields om met eigen ogen te zien wat het inhoud. We waren gisteren al aardig onder de indruk van het mijnen museum in Siem reap....
Verder hebben we niets gemerkt van de aardbeving in Indonesie, hoeven nu niet bang te zijn voor tsunamies enzo.
Nou jullie zijn weer een beetje bij gekletst, is er nog nieuws? laat maar weten of roddels of zo...hahaha

groetjes van Ton en Michel

relax maar even goed geen roddels voor de rest alles goed
    xxx

• 12 April 2012 - 10:40

Annemarie:

Goede reis terug! Verstandig een vlucht uit Bangkok, de grens tussen Cambodja en Thailand is echt hel!!! X

• 12 April 2012 - 13:28

Ma Joke:

wat zien julie veel en wat is het warm hoor ik je zeggen .kom maar naar ned hier is het 12 graden lekker de kachel aan geniet nog maar even het is zo voorbij gr van ons

• 12 April 2012 - 13:28

Ma Joke:

• 12 April 2012 - 21:40

Frieda De With:

Hoy Michel en Ton, Prachtig die verhalen van jullie, dit lijkt me schitterend om te doen, Michel volgend jaar doen we mee aan peking express met jouw ervaringen moet dit lukken toch!!! Wij hebben trouwens ook onze vakantie geboekt naar New-Zealand voor 6 weken heerlijk....
    Geniet nog even van jullie laatste daagjes, voor je het weet ben je weer ROB....veel liefs Frieda en Marielle.

• 13 April 2012 - 10:03

Jacq:

Hey mannen,
    Jammer dat jullie relax moment in Sihanoukville niet doorgaat, maar een hoteltje met zembad ook een fijne optie! Ik geloof best dat Cambodja erg indrukwekkend is met zijn geschiedenis. Ben benieuwd naar jullie beelden. Geniet van de laatste dagen en goede terugreis naar BKK.

Liefs Jacq

• 14 April 2012 - 00:42

Michel :

leuke reacties, dank je wel. Ik zal wat zon sturen maar nederland. X

• 14 April 2012 - 09:19

Pa De Vos:

Ik heb jullie verslagen gelezen. Leuk om zo op de hoogte te blijven.
    Veel reisplezier voor de laatste dagen.

Groet