Ankor Wat
Door: tonenmichel2012
Blijf op de hoogte en volg Michel
11 April 2012 | Cambodja, Phnom-Penh
We zijn gisteren naar Ankor Wat geweest, we waren er vroeg bij om 5 uur vertrokken voor de zons opkomst. Een mooie start van de dag zeg maar. De zon opkomst bij de grote Ankor wat gedaan, was drukmaasr niet mega. Het gebouw zelf vonden we groot,wel indrukwekkend maar waren niet erg verrast. De andere tempels waren wel heel erg indrukwekkend, veel is er stuk en opgebouwd vanwege de jungle die ergewoon overheen groeit. We hebben de belangrijkste tempels gezien van Ankor, en we kunnen zeggen dat we erg onder de indruk zijn van de grote en de hoeveelheid. Een mix van Boeddisme en hindoeisme in zijn grootheid. Bijzonder dus en we wilde dit al heellang eens bezoeken. Afvinken dus...
Na het bezoek van Akor zijn we gaan rusten opmbed,moe maar voldaan,het iszo warm hier dat je continu zweet. Ook solapen weniet zo goed, waarschijnlijk door de malaria pillen. Dromen nogal veel en levendig, ikken dat nog welvan de andere keren maar heb het nu wat heviger.
Gisteren middag lekkern gaan shoppen wat souveniers en heerlijk wezen eten. Wezijn in de bar/eettent van Angelina Jolie geweest waar ze steeds komt als ze met Brad Pitt in Cambodja is....hahaha stelt niets voor, maar alle chinezen maken er een foto van.
We zijn in een massage iets gekomen, op straat, achte een doek, opeen matras waar ik mijn hond nog niet op klaat liggen....ahum een massage gehad.
Sorry voor de wat jeudigen onder ons, maarvb ditwas geen gewone massage;-)
De jongen waren er duidelijk uit zeg maar, ik moest steeds mijn grens bewaken. You want speciaal massage sir? nou Nee doe maar niet. Het stikt hiert van de hoertjes en je word er veel mee geconfronteerd. Ook veel kinderen bedelen met verkoopwaar. Wezijn bij een gaytent gaan borrelen, was leuk,met wat jongen uit Cambodja en Canada gekletst.
Vandaag 11 april, uitgeslapen ahum tot half 8, tas gep[akt want we zouden denachtbus hebben naar Sihanouville. Jammer dat gaat niet door vanwege de drukte van het Kmer nieuw jaar. Balen joh. Nu naar Phnom Penh, ook prima.
Wezijnmet de fiets naar de oudste tempel geweest en ontmoete een jongen die wat verteldeover Poll Pott, hij vangt weeskinderen op waar de familie van vermoord zijn. Dit is best een heftig land qua geschiedenis.
Door naar een vlindertuin en daar gelunched. Met een Tuk tuknaar het landmijn museum. ookzo indrukwekkend, hoe bezaait ditland is met mijnen en de gevolgen daarvan. erg indrukwekkend hoor. Je ziet het ook overal,veel mensen die ledematen missen. Net nog wat gedronken en dan gaan we zo0 maar weer eens wat eten,morgen weer om 5 uur eruit...pffff went nog steeds niet.
Groetjes van ons maar weer.
& Niko wat leuk voor je dat je een toeter op je fiets heb, en wat goed dat de juf je helpt. Probeermaar te werken met de computer. Mis je ons aleen beetje? Voor je het weet zijn weer weer. Groetjes thuis
12 April 2012 - 18:20
Niko:
halo ton en michel.
hier een berichtje van oost 36a
we vinden jullie verslag erg leuk om te volgen. ook wij genieten van de zon , alleen wel 20 graden koeler.
daar mogen jullie wel rekening mee houden volgende week. genieten jullie nog maar goed van alles dan delen wij daar vanzelf ook in mee.
groetjes van niko en familie -
12 April 2012 - 20:26
Peter:
tjongrjongr mannen, jullie hebben tijd nodig na de vakantie om weer op adem te komen en alles te herkauwen, want jullie maken wat mee zeg, ook het evrslag van vanaag liegt er niet om.
Doe rustig aan, vier het nieuwe jaar , nog een keer, en ga op in de menigte, is het leuktste wat je kunt doen, lijkt me
groeten van Har en mij en geniet van de laatste dagen!
Peter